Algemene informatie voor patiënten

Checklist bij gebruik van sterke pijnstillers

  • Bent u geopereerd en gaat u sterke pijnstillers gebruiken? Download de brochure Mijn checklist bij gebruik van sterke pijnstillers via de website van het IVM.
  • Wordt u binnenkort geopereerd en gaat u daarna mogelijk sterke pijnstillers gebruiken? Download de brochure Mijn checklist bij gebruik van sterke pijnstillers via de website van het IVM

De checklist helpt u om goed voorbereid sterke pijnstillers te gebruiken. Stel de vragen aan uw behandelaar voor u naar huis gaat.

 

Opioïden

Op apotheek.nl vindt u informatie over de verschillende opioïden. Apotheek.nl is een initiatief van de KNMP.

Informatie over opioïden vindt u ook op Thuisarts. Deze site bevat betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid, gemaakt door artsen van het NHG.

 

Stoppen met opioïden

In samenwerking met de Taakgroep heeft Thuisarts ook informatie gemaakt voor patiënten die willen stoppen met opioïden.

 

Behandeling van pijn

Algemene informatie over de behandeling van pijn vindt u via Thuisarts. Deze site bevat betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid, gemaakt door artsen van het NHG.

De Zorgstandaard Chronische Pijn geeft aan hoe behandelaars met elkaar én met de patiënt het beste kunnen samenwerken. Daarnaast geeft de zorgstandaard aanwijzingen om te voorkomen dat acute pijn chronisch wordt. Ook staat omschreven wat de beste ondersteuning is voor de patiënt. Van de Zorgstandaard is er ook een patiëntenversie beschikbaar.